info@vullingsvenlo.nl 077-3515637

Iedere autobezitter heeft er wel eens mee te maken, of zal er in de toekomst ooit mee te maken krijgen: een lege of zwakke accu. Als de accu onvoldoende kracht/ capaciteit heeft om de motor te laten starten zal u in veel gevallen een tikkend geluid horen. Uiteraard kan het ook zijn dat er simpelweg niets gebeurt. Met zulke geringe capaciteit zullen de lampjes op uw dashboard gaan schijnen. Mocht uw accu helemaal geen kracht meer hebben dan zal zelfs dit uitblijven. In dit geval doen ook de centrale deurvergrendeling en de radio het niet meer. Nu kunt u constateren dat u een lege of kapotte accu hebt en dat komt eigenlijk altijd op een vervelend moment.

Simpelweg de eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen is om de auto te starten middels een andere auto. Zet de auto’s met de accu’s zo dicht mogelijk bij elkaar en plaats startkabels om de auto’s met elkaar te verbinden. Het klinkt misschien logisch maar zorg er altijd voor dat u de startkabel op de juiste manier aansluit. Plus op plus en min op min. Als dit verkeerd gemonteerd is kan het grote gevolgen hebben voor beide auto’s. Wanneer de kabels juist zijn aangesloten kunt u de “gezonde” auto starten. Hierna volgt de “kapotte” auto. Het kan goed zijn dat het niet direct lukt, dit komt doordat de kabels niet genoeg stroom kunnen verwerken. Probeer het in dat geval even later nogmaals.

Autovakmeester, Accu, Accu vervangen

Vervangen

Helaas kan het voorkomen dat u de auto niet aan de praat krijgt, in dat geval moet de accu vervangen worden. Autovakmeester garandeert dat uw nieuwe accu minimaal gelijkwaardig is aan de accu die door de fabrikant wordt voorgeschreven.

Dit is een website van